Altra Voce vzw
Oratoriumkoor Kortrijk
Altra Voce vzw
Oratoriumkoor Kortrijk

Repertoire

KLASSIEKE WERKEN


Onder de leiding van Sabine Haenebalcke werden tal van klassieke werken uitgevoerd, waaronder de Negende symfonie van Beethoven, het Schicksalslied en de Zigeunerlieder van Brahms, de Polovtiaanse Dansen van Borodin, het Magnificat van Willcocks, de Requiems van Webber, Fauré en Mozart, de Johannespassion, de Mattheuspassion en het Weihnachtsoratorium van Bach, de Krönungsmesse van Mozart, de Nicolascantata van Britten, de Chichester Psalms van Bernstein, de Messiah van Händel, A Child of Our Time van Tippett en Ein deutsches Requiem van Brahms.

Onder leiding van Steven Verplancke werden enkele werken uitgevoerd van Ola Gjeilo en Eric Whitacre, en van Rossini de Petite Messe Solenelle.

 

VLAAMSE COMPONISTEN


Ook de eigen Vlaamse componisten werden niet vergeten. Zo werden onder meer uitgevoerd: de Rubenscantate van Peter Benoit, de Cantique du Port van August Baeyens, de psalmen van Jules Van Nuffel, het oratorium Edel Vlaminghen thoont uwen Aert (in opdracht van het koor gecomponeerd door Kurt Bikkembergs naar aanleiding van de 700e verjaardag van de Guldensporenslag).

Naar aanleiding van de herdenking van WOI, en in opdracht van Altra Voce, componeerde Maarten Van Ingelghem het oratorium “Onvoltooid Landschap, op tekst van Annelies Verbeke.

Inloggen